Hoe versterk je je zelfvertrouwen?

Is zelfvertrouwen een eigenschap of aan te leren?

Om vooruitgang te boeken moeten we in ons leven en op ons werk soms dingen doen waar we bang zijn om te falen en veel spanning bij ervaren. We vrezen dat we een taak niet aankunnen; die presentatie niet kunnen geven of dat onze actie geen succes zal hebben.

Ervaring Anne (cliënte)

“In maart ben ik het coachingstraject met Frank aangegaan. Na een paar maanden coaching met Frank kan ik vol overtuiging zeggen dat mijn zelfvertrouwen en veerkracht enorm gestegen zijn, lastige situaties nog altijd lastig zijn maar daar niet meer een enorme stress van ervaar. Ik heb mezelf weer een stukje beter leren kennen en dat was (en is) een interessant en leuk proces waar ik nu al van profiteer! Hartelijk dank!”

Hoe vaak zeg je tegen jezelf: "als ik meer vertrouwen zou hebben, dan zou ik succesvoller zijn?


Vrij vaak?

Hier is iets om over na te denken: vertrouwen is niet iets dat je hebt, het is iets dat je creëert. Zelfverzekerd zijn is niets meer dan een gevoel van macht in jezelf. Het is het gevoel van zekerheid dat je alles kunt bereiken waar je zin in hebt. Vertrouwen komt van binnenuit en je kunt op elk moment manieren vinden om zelfverzekerder te zijn.

Dat wil niet zeggen dat leren hoe je zelfverzekerd kunt zijn, al je problemen oplost. Iedereen heeft slechte dagen of momenten die hen van streek maken. Vertrouwen betekent ook niet dat je altijd volledig zeker bent van jezelf. Vertrouwen creëren gaat niet over alles weten; het gaat erom te vertrouwen dat wat er ook gebeurt in een bepaalde situatie, je het aankan en leert van de uitkomst.

Gebrek aan vertrouwen kan gevolgen hebben voor je welzijn, succes en geluk.
Vertrouwen is zowel op als buiten de werkplek belangrijk. Leren hoe je zelfverzekerder kunt zijn, kan je helpen betere relaties te ontwikkelen in werk en privé situaties. Het kan jou ook helpen effectief conflicten aan te pakken en nieuwe kansen te zoeken die jouw persoonlijke groei bevorderen.

Het goede nieuws is dat je je zelfvertrouwen als een spier kunt trainen en versterken, zolang je maar weet hoe je het moet doen.

Herkenbaar?
Neem contact op voor een kennismaking.

De focus van het coachprogramma is gericht op de volgende thema’s:

 • Assertiviteit
 • Effectief omgaan met stress
 • Omgaan met conflicten
 • Eigenwaarde en Zelfbeeld
 • Mindset


Sleutel
Ik denk dat succes en tevredenheid afhangen van de ontwikkeling en overwinningen op jezelf. Tijdens de coaching leer je een effectievere manier waarop je kunt omgaan met uitdagingen, tegenslagen en veranderingen. Met mijn begeleiding leer je om je grens te kennen maar ook  buiten je comfortzone te gaan.

‘Zelfontdekkend leren’
Ik hanteer een werkwijze die er voor zorgt dat je zelf ontdekt wat de sleutel is tot succes in spannende of uitdagende situaties.

Waarom cliënten mijn hulp zochten:

 1. “onzekerheid was mijn grootste valkuil”.
 2. “ik stelde me vaak aanpassend, voorzichtig of geremd op”.
 3. “ik had te weinig invloed op anderen en bereik mijn doel niet”.
 4. “ik had weinig grip op mijn onzekerheid en spanningen”.
 5. “ik was niet tevreden over mijn zichtbaarheid en impact”.
 6. “ik wilde voldoen aan de verwachtingen en wilde zo perfect mogelijk presteren”.
 7. “voordat ik een presentatie moest geven of het woord wilde nemen, was ik rusteloos en bezorgd”.
 8. “ik had moeite om me weerbaar op te stellen in conflictsituaties”.
 9. “ik werd gehinderd door een gebrek aan zelfvertrouwen. Dit beperkte mij om eruit te halen wat er in zit”.

Klinkt goed?

Boek meteen een afspraak in mijn agenda.
Ik help je graag verder.