Train je Sollicitatiegesprek

Wil jij je voorbereiden op een belangrijk sollicitatiegesprek?

Het is zover. Je hebt zitten zwoegen op je sollicitatiebrief en je CV. En dan?
Dan word je uitgenodigd door de human resource manager of directie voor het eerste gesprek.

Het voeren van een sollicitatiegesprek is voor velen geen dagelijkse bezigheid. Daarom is het niet zo vreemd dat mensen met ambities zich willen voorbereiden.

Heb je interesse of wil je kijken of dit programma geschikt voor je is?

Programma keuze:

Programma informatie

Een vast onderdeel is het ‘live’ oefenen van een sollicitatiegesprek. We trainen ook jouw zakelijke uitstraling en impact. Meestal wordt het gesprek opgenomen op video. Ondanks dat het confronterend kan zijn, is terugkijken de beste spiegel. Zo krijg je meer inzicht in je eigen gedrag en het effect daarvan op anderen. Aansluitend volgt een feedbackronde ondermeer op de items: effectiviteit, inspiratie en contact.

Welke ingrediënten zorgen voor een goed gesprek en een ‘klik’?
De meeste mensen proberen doelbewust gefocust (soms krampachtig) een goede indruk te maken.

   • Een ‘klik’ lijkt ongrijpbaar, maar waarom eigenlijk?
   • Kun je het beïnvloeden?
   • Op welke manier maak je contact?
   • Hoeveel vragen heb jij gesteld?

Als we terugblikken op een goed gesprek, dan is het resultaat soms lastig te omschrijven. Meestal zeggen we dan: “het voelde gewoon natuurlijk en goed.”
Als je je er een beetje in verdiept kom je waarschijnlijk tot dezelfde conclusies als ik. Ben je teveel focust op je doelstelling en het goed moeten presteren tijdens het gesprek omdat je die job zo graag wilt?
De kans is groot dat het oordeel en de conclusie minder goed zal zijn, dan wanneer je je concentreert op het proces en de relatie.

“Een sollicitant die prettig gezelschap is, beïnvloedt ons oordeel meestal positief!”

Het is een combinatie van je persoonlijkheid, je gedrag (verbale en non-verbale communicatie, verbinding maken met de ander) en wat je uitstraalt en oproept. De klik bestaat zonder uitzondering uit vijf elementen: bekwaamheid, bevlogenheid, interesse, geloofwaardigheid en emotie. 

Aanbod
Ik bied je een ‘praktijkgerichte 1 op 1 sollicitatiegesprekstraining’ aan, die je helpt om je voor te bereiden op het voeren van belangrijke sollicitatiegesprekken. Ik werk aan de hand van je leerdoelen, die je voorafgaand aan de training hebt opgesteld.

Mijn voorbereiding
Voorafgaand aan de training bestudeer ik je CV, motivatiebrief, beschrijving van de vacature, gestelde eisen en de beschikbare bedrijfsinformatie van de potentiële werkgever, ondermeer door het bestuderen van de website.

Hierbij alvast een eerste opdracht cadeau, maak de volgende zin af:
“Als ik me vergeet voor te bereiden, dan bereid ik me voor om………?  

Bel voor informatie over deze persoonlijke training: T: 06 5432 3653.

Of stuur een email.