Train je sollicitatiegesprek

Impact coaching

Het is zover. Je hebt zitten zwoegen op je sollicitatiebrief en je CV. En dan? Dan word je uitgenodigd door de HR manager en directie. Wil jij je hierop voorbereiden?

Hoe het werkt?

Het voeren van een sollicitatiegesprek is voor velen geen dagelijkse bezigheid. Daarom is het niet zo vreemd dat mensen met ambities zich willen voorbereiden.

Zo gaan we praktisch te werk:

Programma keuze:

  • 1 op 1 Coachgesprek van 2 uur op een van onze locaties.
  • Een serie van 3 – 5 gesprekken van gemiddeld anderhalf uur. 


Programma informatie

Een vast onderdeel is het ‘live’ oefenen van een sollicitatiegesprek.
We trainen ook jouw zakelijke uitstraling en impact.
Meestal wordt het gesprek opgenomen op video. Ondanks dat het confronterend kan zijn, is terugkijken de beste spiegel. Zo krijg je meer inzicht in je eigen gedrag en het effect daarvan op anderen.
Aansluitend volgt een feedbackronde ondermeer op de items: effectiviteit, inspiratie en contact.

Welke ingrediënten zorgen voor een goed gesprek en een ‘klik’?
De meeste mensen proberen doelbewust gefocust (soms krampachtig) een goede indruk te maken.

Een ‘klik’ lijkt ongrijpbaar, maar waarom eigenlijk?

Kun je het beïnvloeden?

Op welke manier maak je contact?

Hoeveel vragen heb jij gesteld?

Als we terugblikken op een goed gesprek, dan is het resultaat soms lastig te omschrijven. Meestal zeggen we dan: “het voelde gewoon natuurlijk en goed.”
Als je je er een beetje in verdiept kom je waarschijnlijk tot dezelfde conclusies als ik. Ben je teveel gefocust op je doelstelling en het goed willen presteren omdat je die job zo graag wilt?
De kans is groot dat het oordeel en de conclusie minder goed zal zijn, dan wanneer je je concentreert op het proces en de relatie.

“Een sollicitant die prettig gezelschap is, beïnvloedt ons oordeel meestal positief!”

Het is een combinatie van je persoonlijkheid, je gedrag (verbale en non-verbale communicatie, verbinding maken met de ander) en wat je uitstraalt en oproept. De klik bestaat zonder uitzondering uit vijf elementen: bekwaamheid, bevlogenheid, interesse, geloofwaardigheid en emotie

Aanbod
Ik bied je een ‘praktijkgerichte 1 op 1 sollicitatie gesprekstraining’ aan, die je helpt om je voor te bereiden op het voeren van belangrijke sollicitatiegesprekken. Ik werk aan de hand van je leerdoelen, die je voorafgaand aan de training hebt opgesteld.

Mijn voorbereiding
Voorafgaand aan de training bestudeer ik je CV, motivatiebrief, beschrijving van de vacature, gestelde eisen en de beschikbare bedrijfsinformatie van de potentiële werkgever, ondermeer door het bestuderen van de website.

Hierbij alvast een eerste opdracht cadeau, maak de volgende zin af:
“Als ik me vergeet voor te bereiden, dan bereid ik me voor om………?  

Klinkt goed?

Boek meteen een afspraak in mijn agenda.
Ik help je graag verder.