Train je Sollicitatiegesprek

‘Live’ oefenen van je sollicitatiegesprek.

Het is zover. Je hebt zitten zwoegen op je sollicitatie-, motivatiebrief en CV. En dan…….word je uitgenodigd door de human resource manager of directie voor het eerste gesprek.


Het voeren van een sollicitatiegesprek is voor velen geen dagelijkse bezigheid. Daarom is het niet zo vreemd dat je je goed wilt voorbereiden.

Om je inhoudelijk, mentaal en qua communicatie en presentatie goed voor te bereiden, is het nuttig vooraf het sollicitatiegesprek te oefenen en daar feedback op te krijgen.

Wil jij je voorbereiden op een belangrijk sollicitatiegesprek?
Heb je interesse of wil je kijken of dit programma geschikt voor je is?

Neem contact met me op en ik zal zo snel mogelijk reageren.

Welke ingrediënten zorgen voor een goed gesprek en een ‘klik’?
De meeste mensen proberen doelbewust gefocust (soms krampachtig) een goede indruk te maken.

  • Een ‘klik’ lijkt ongrijpbaar, maar waarom eigenlijk?
  • Kun je het beïnvloeden?
  • Op welke manier maak je contact?
  • Hoeveel vragen heb jij gesteld?

Als we terugblikken op een goed gesprek, dan is dat soms lastig te omschrijven. Meestal zeggen we dan: het voelde gewoon natuurlijk en goed.

Als je je er een beetje in verdiept kom je waarschijnlijk tot dezelfde conclusies als ik. Ben je teveel focust op je doelstelling en het goed moeten presteren tijdens het gesprek omdat je die job zo graag wilt?
De kans is groot dat het oordeel en de conclusie minder goed zal zijn, dan wanneer je je concentreert op het proces en de relatie.

“Een sollicitant die prettig gezelschap is, staan wij toe ons oordeel positief te laten beïnvloeden!”

Het is een combinatie van je persoonlijkheid, je gedrag (verbale en non-verbale communicatie, verbinding maken met de ander) en wat je uitstraalt en oproept. De klik bestaat zonder uitzondering uit vijf elementen: bekwaamheid, bevlogenheid, interesse, geloofwaardigheid en emotie. 

Ik bied je een ‘praktijkgerichte 1 op 1 sollicitatiegesprekstraining’ aan, die je helpt om je voor te bereiden op het voeren van belangrijke sollicitatiegesprekken. Ik werk aan de hand van je leerdoelen, die je voorafgaand aan de training hebt opgesteld.

Mijn voorbereiding
Voorafgaand aan de training bestudeer ik je CV, motivatiebrief, beschrijving van de vacature, gestelde eisen en de beschikbare bedrijfsinformatie van de potentiële werkgever, ondermeer door het bestuderen van de website.

Basisprogramma: Je kunt het programma zelf samenstellen naar gelang je behoefte. Het basispakket bestaat uit één 1 op 1 sessie van 1,5 – 2 uur. Inclusief video opname, syllabus, koffie/thee. Prijs: €  250,00. Twee gesprekken: € 450,00. Drie gesprekken: € 650,00 (prijzen zijn excl. BTW).

Een vast onderdeel is het ‘live’ oefenen van een sollicitatiegesprek. We trainen ook jouw zakelijke uitstraling en impact. Meestal wordt het gesprek opgenomen op video. Ondanks dat het confronterend kan zijn, is terugkijken de beste spiegel. Zo krijg je meer inzicht in je eigen gedrag en het effect daarvan op anderen. Aansluitend volgt een feedbackronde ondermeer op de items: effectiviteit, inspiratie en contact.

Basisprogramma Plus: Je kunt het programma uitbreiden met het aantal gesprekken, en het optimaliseren van jouw ‘Persoonlijke Branding Strategie’ die bestaat uit het optimaliseren van je CV, motivatie- en sollicitatiebrief; en het verbeteren van je LinkedIn profiel. 

Hierbij alvast een eerste opdracht cadeau, maak de volgende zin af:
Wie zich vergeet voor te bereiden, bereidt zich voor om………?