Tips

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie kijkt er zo somber vandaag?

Impact Uitgerekend op het moment dat jij de indruk wilt maken dat je iemand bent die wat te melden heeft, het beluisteren waard is, of gezag wilt uitstralen, of je team wilt overtuigen van je visie of ideeën, word je gehinderd door negatieve gevoelens of voel je je somber. En helaas, dat straal je uit!(…)

0 comments

Maakt frequente feedback het beoordelingsgesprek overbodig?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat beoordelingsgesprekken niet leiden tot prestatieverbetering van medewerkers, niet motiveert, en mensen niet stimuleert om het beste uit zichzelf te halen. Dus, waarom doen organisaties dit nog steeds?   Feedback is ‘superfood’ voor kampioenen. Wil je dat jouw medewerkers beter gaan presteren? Vervang het beoordelingsgesprek door frequente, actuele en relevante feedback. Maar zowel(…)

0 comments

Tip: Presentatie geven is topsport

Vind je spreken in het openbaar spannend? Ik zat tijdens een atletiek toernooi een hoogspringer te observeren. Een uur voordat hij aan de beurt was, zag ik hem bezig met zijn voorbereidingen. Met zijn ogen gesloten beeldde hij zijn gang naar de lat uit, iedere beweging vastleggend. En hij bleef dit herhalen alsof hij een softwareprogramma(…)

0 comments

Tip: Coachen is net zo belangrijk als gezonde voeding voor kampioenen

Het coachen van medewerkers is zeker niet altijd eenvoudig. Sommige gesprekken gaat het goed, sommige gesprekken gaat het minder of slecht. Zeker als je nog niet veel ervaring hebt of plots wordt geconfronteerd met een nieuw team als gevolg van een organisatieverandering. De juiste coachhouding is sterk afhankelijk van geconcentreerde aandacht. En die is zeker(…)

0 comments

Tip: Uw Coachingsinstrument heb je altijd bij de hand

Coachingsinstrument Alles wat u nodig heeft om te coachen heeft u van nature meegekregen. Namelijk twee ogen en twee oren, en één mond en één hart. Coachen is twee keer zo goed observeren, luisteren, voelen en vooral minder praten. Coaching vraagt om een verschuiving, van praten naar luisteren, van het oplossen van problemen, naar de ander(…)

0 comments

De 8 meest belangrijke sollicitatie-tips voor sollicitanten.

Heb je binnenkort een sollicitatie gesprek? Dit artikel richt zich op de acht meest belangrijke sollicitatie-tips voor sollicitanten. 1. Investeer in een onderzoek van de vacature en de potentiële werkgever. Het succes van een sollicitatiegesprek begint met een solide basis van voorkennis, zodat je de werkgever en vacature begrijpt en de achtergrond van de mensen(…)

0 comments

Nieuwe en actuele trainingen op een rij!

Ontwikkel uzelf en het team bij MGI Wanneer er binnen uw organisatie medewerkers zijn met dezelfde leerbehoefte, dan is een Inhouse training mogelijk de ideale oplossing voor u! Bij u op kantoor of op een externe locatie. Inhouse trainingen Samen met u stellen we een trainingsprogramma samen, die is afgestemd op de visie, strategie, doelen,(…)

0 comments

Tip: Zorg voor een goede afsluiting van je presentatie!

De afsluiting van je presentatie is net als de landing van een vliegtuig! De kop (start), de romp (vlucht) en de staart (landing) moeten goed zijn. Tijdens de vlucht heb je genoten van het uitzicht en de koffie, maar als de landing slecht verloopt en het vliegtuig dwarrelt over het asfalt is dat wat je onthoudt(…)

0 comments

Je kunt ook meer informatie lezen de in de gepubliceerde blogs.

Heb je vragen? Neem contact met me op en ik zal zo snel mogelijk reageren.