Hoe veerkrachtig ben je nu?

In 100 dagen Veerkrachtiger worden

We struikelen allemaal weleens over tegenslagen, worstelingen en uitdagingen in het leven. Als dat gebeurt helpen veerkracht en competenties om weer op te staan, onszelf te herpakken en te groeien.

Voor wie? Wanneer? Waarom?

Dit coachprogramma is bedoeld om je te helpen om in tijden van twijfel, tegenslag, tegenstand, teleurstelling, onzekerheid, angsten, gepieker en getob weer op te veren, ervan te leren, jezelf te herpakken en volhardend door te gaan. Hetzij in je werk of je persoonlijke leven. In dit programma over veerkracht zal ik je helpen om effectiever te zijn in je dagelijkse leven en hoe je je eigen veerkracht kunt versterken. Juist daarom bied ik gepersonaliseerde oplossingen, passend bij de situatie en fase van het leven.

Hoe werkt de coaching?

Het proces van veerkracht kan vele kwaliteiten omvatten, waaronder een positieve kijk op de invloed die je hebt op de situatie. Daarnaast helpt het bijvoorbeeld om stress in goede banen te leiden en om te buigen naar kalmte en daadkracht. Ook dit draagt bij aan persoonlijke effectiviteit. Ook al klinkt veerkracht misschien als een aangeboren vaardigheid, ik heb goed nieuws voor je, dat is het niet.

Veerkracht kun je leren
Heb je ooit getraind voor een hardloop, zwem, wielrenwedstrijd of triatlon waarbij je een hoge prestatie moest leveren?
Dan weet je dat er bepaalde dingen nodig zijn die je kunt doen om jezelf in de best mogelijke conditie te brengen en je doorzettings- en uithoudingsvermogen te verhogen.

Hoe veerkrachtig ben jij?
Stressvolle situaties kunnen mentaal, emotioneel en fysiek uitputtend zijn, maar als je veerkrachtig bent, zal je het makkelijker doorstaan. Bovendien ga je merken dat je na iedere ervaring in je kern sterker wordt en ben je beter voorbereid op moeilijke situaties, zowel op het werk als in je persoonlijke leven.

Resultaat

Het ultieme niveau van veerkracht ga je bereiken door gericht de juiste houding, gedrag en vaardigheden (copingvaardigheden) en gemoedstoestand te ontwikkelen. De aanpak die ik heb ontwikkeld helpt ook om goed met stress en de stresservaring om te gaan.

Samen maken we een plan van aanpak om het huidige niveau van jouw veerkracht te verhogen zodat je beter kunt omgaan met toekomstige stressvolle gebeurtenissen of weerbaarder bent in lastige situaties.

Als je in topvorm wilt zijn om uitdagende situaties het hoofd te bieden vraagt dat focus, energie, durf en tijd. Iets nieuws leren vraagt ook om te durven falen en het opnieuw te proberen. Leren stimuleert je om nieuwe mogelijkheden te creëren en obstakels op te heffen. Misschien ervaar je tijdens het leerproces gevoelens van incompetentie of onzekerheid. Onthoud dat veerkracht gaat over terugveren en een moeilijke situatie zien als een training en het opnieuw proberen. Een ding weet ik zeker: het zal op de lange termijn zijn vruchten afwerpen.

Klinkt goed?

Als het jouw doel is je veerkracht te versterken dan is het nu aan jou om de eerste stap te zetten en contact met mij op te nemen.
Ik help je graag verder.