Mijn missie
Het is voor mij persoonlijk nog steeds elke dag belangrijk om me te ontwikkelen en nieuwsgierig te zijn naar wat mij en andere mensen beweegt in het leven.

Voor mijn cliënten wil ik graag dat ze zich zo ontwikkelen dat ze wijzer, veerkrachtiger en vaardiger kunnen omgaan met uitdagingen, nieuwe ervaringen en gebeurtenissen. Het resultaat van mijn begeleiding is een versterkt zelfleiderschap en persoonlijke effectiviteit. Zo draag ik bij aan zakelijk succes en werk- en levensgeluk.

Met veerkracht en de juiste competenties bereik je meer. 

Mijn rol
Ik richt me in de begeleiding op het creëren van inzicht, zelfreflectie, het vergroten van kennis en het stimuleren van passende oplossingen die in de praktijk kunnen worden toegepast.

Mijn overtuiging
Verbeter je de veerkracht van mensen dan verbeter je de veerkracht van de organisatie.

Auteur Veerkracht als leerkracht

Mijn leven in een notendop

Avontuur

Toen ik 22 was, mijn opleiding – IVA Business School en de Onderofficiersopleiding bij de  Landmacht had afgerond, en de militaire dienstplicht had vervuld, had ik behoefte aan een avontuur. Ik wilde nieuwe dingen ontdekken en wat van de wereld zien. Ik besloot mijn rugzak te pakken en gedurende 8 weken door Zuid-Afrika te reizen. Ik startte in Johannesburg en reisde via Pretoria naar de kaapprovincie.

Kaapstad vond ik op dat moment de mooiste stad ter wereld, en ik wilde hier niet meer weg.

Dit had onder andere te maken met het heerlijke klimaat, de prachtige ligging aan de Atlantische Oceaan, de verscheidenheid aan natuur, stranden en bosrijke gebieden. Op een dag wandelde ik door het centrum van Kaapstad toen mijn blik werd gevangen door een prachtige, witte statige villa. Het bleek het Nederlands consulaat te zijn. 

Ik trok de stoute schoenen aan, opende een zware eikenhouten deur en liep naar binnen. “Ik kom voor de consul generaal” zei ik, waarop zijn secretaresse haar wenkbrauwen fronste en vroeg of ik een afspraak met hem had. Die had ik niet. Maar met wat charme en overredingskracht wist ik haar te motiveren de consul generaal te vragen of hij bereid was mij te ontvangen. 

Er volgde een bijzonder aangenaam gesprek met deze gastvrije diplomaat die mij trakteerde op een lunch inclusief Kaapse wijnen. Dankzij zijn netwerk en introductie kwam ik in contact met lokale ondernemers, solliciteerde en werd aangenomen als mentor-sales trainees voor een Japanse firma. Wat een backpack trip van 8 weken zou zijn, leidde zo onverwacht tot een verblijf van 4 jaar. 

Om mijn werkzaamheden adequaat te kunnen doen volgde ik een studie persoonlijkheidsleer en gedragscoaching gebaseerd op de Big Five. 

Hier heb ik geleerd hoe ik de kwaliteiten en talenten van mensen kan identificeren en door middel van ontwikkeling en coaching kan optimaliseren. 
Hetgeen nog steeds mijn focus is. 

Weer in Nederland

Ik keerde in 1986 terug naar Nederland en werkte als business consultant ruim 10 jaar bij Philips, Informatie en Telecommunicatie systemen. 

In die rol hielp ik bedrijven om het resultaat van de onderneming te verbeteren door het productieproces te optimaliseren, met meer output en minder verstoringen zoals stilstand van machines, als resultaat.

Door vele projecten te leiden of hen te coachen naar verbetering, en door in een managementteam te bespreken hoe verbeteringen opgepakt en uitgebreid konden worden, kreeg ik de kans om op diverse lagen van een organisatie te werken. 

Achteraf kan ik zeggen dat door deze 2 carrière ervaringen de kiem is gelegd voor mijn huidige rol als Mentor – Coach.

1996 start coachpraktijk

Na 10 jaar werd het tijd voor bezinning en ontwikkelde ik een blauwdruk voor de toekomst. Tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik kom uit een ondernemende familie: mijn grootvader had de winkelketen ‘Taft’ in de schoenenbranche en mijn vader had een steenfabriek. Het is me met de paplepel ingegoten.
Vandaar dat ik in 1996 vol vertrouwen met mijn eigen coachpraktijk startte: MGI Coaching.
Ik gaf al regelmatig trainingen op het gebied van strategisch management en coachte professionals met het doel om ervoor te zorgen dat mensen hun eigen ‘teacher’ kunnen zijn. Hetgeen een aantal jaren later bekend werd dankzij de ‘Personal Leadership’ filosofie van Stephen Covey.

Ik heb als coach en trainer voor talloze corporate organisaties gewerkt en ook vele high potentials mogen coachen. Vanuit de goede relatie deelden organisaties in vertrouwen hun problemen met mij.
Ze vroegen me om oplossingen te bedenken voor hun problemen, die er toe leidde dat ik talloze trainingsprogramma’s ontwikkelde om bijvoorbeeld hun teams beter te laten functioneren, of om hun eigen mensen beter aan te sturen en te coachen. Ik ontwikkelde veel maatwerk programma’s.

Opleidingen

Daarnaast heb ik veel know-how opgebouwd uit persoonlijke intervisies met collega teachers, en opleidingen gevolgd op het gebied van: NLP, RET, Organisatie opstellingen, Coaching for professionals, Systemisch coachen en Mindfulness for professionals.  

Focus

Ik gebruik mijn kennis, kunde en (levens)ervaring om mensen terzijde te staan, en door een fase van problemen, veranderingen of uitdagingen te leiden en die te gebruiken als hefboom voor groei. Het ontwikkelen van de juiste mindset, leiderschap en veerkracht, kennis, competenties en vaardigheden staat hierbij centraal omdat dit helpt om uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. Zelfontwikkeling en je potentieel tot uitdrukking brengen is in mijn ogen het mooiste wat er is.

Vrije tijd

Al jaren ben ik met veel plezier lid van een improvisatie toneelgezelschap hetgeen vaak van pas komt met rollenspelen in coachtrajecten. Daarnaast ben ik altijd op zoek naar inspiratie voor mijn volgende boek. Door veel te lezen, theater, concerten en musea te bezoeken, blijf ik creatief in beweging. Ik breng veel tijd door met mijn geliefde en ons samengestelde gezin, wat me naast mijn eigen dochter en zoon, twee bonusdochters heeft gebracht. Ook ben ik de trotse opa van een driejarige dreumes.

Al mijn levens-en werkervaring, heb ik vastgelegd in mijn boek "Veerkracht als leerkracht"

Hét boek over de kracht die al in je zit om beproevingen te doorstaan.
Nieuwsgierig?