De kunst van Leidinggeven op afstand

Thuiswerken is voor veel mensen een uitdaging, zowel voor leidinggevenden als medewerkers.

De manier van leidinggeven, coachen en samenwerken bepaalt de output en het resultaat. Het is de uitdaging om de productiviteit en creativiteit van ieder individu en team te optimaliseren. Haal je dit naar boven, dan worden resultaten efficiënt bereikt. De uitdaging van een leidinggevende is om op afstand te sturen op gedrag en resultaat.

Hoe werkt de coaching?

De kunst van Leidinggeven op afstand

Door de pandemie en bijbehorende maatregelen zoals de lockdown is het thuiswerken en online werken een nieuwe, normale werkstijl geworden. En de verwachting is dat dit, na de pandemie, vaker gecombineerd zal worden met de reguliere werkplek.
Dat betekent voor jou als leidinggevende dat leidinggeven op afstand een belangrijke competentie is geworden.

‘Digi-pressure’
Ook voor veel medewerkers is thuiswerken een uitdaging. Zo hebben velen bijvoorbeeld het gevoel dat ze direct moeten reageren op werkgerelateerde berichten, zelf in hun vrije tijd. Deze vorm van druk – digipressure – is er en zal niet verdwijnen. Dus moet iedereen ermee leren omgaan.
En zoals dat meestal gaat bij veranderingen brengt dat aanpassing met zich mee.

Hybride vorm van leidinggeven
Geleidelijk aan gaan mensen (af en toe) weer op de reguliere werkplek aan de slag. Bedrijven nemen daarvoor uiteenlopende maatregelen om Covid-conform regels dit mogelijk te maken.

Wendbaarheid, flexibiliteit
Het vraagt wendbaarheid en flexibiliteit om leiding te geven in andere, complexe tijden en omstandigheden. Als leidinggevende is het een uitdaging om de motivatie, productiviteit en creativiteit van ieder individu en het team los te maken. Want dan worden resultaten efficiënt bereikt. En betrokkenheid en coachend leiderschap is nodig om de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en te volgen.

Reflectievragen

  • Op welke manier laat jij je betrokkenheid zien?
  • Wat doe je om de team cohesie te onderhouden?
  • Wat is voor ieder individu een extra uitdaging?
  • Hoe onderhoud je de sociale basis die mensen belangrijk vinden?
  • Hoe behoud of versterk je de motivatie?
  • Welke sturingsmechanismen hanteer je om de voortgang en vooruitgang te bewaken?

1 ding is zeker, jouw stijl van leidinggeven bepaalt de effectiviteit.

Mensen hebben behoefte aan contact met collega’s, betrokkenheid op het werk. Net als een compliment en feedback.
Leidinggeven gaat over het constant bewegen tussen een houding van vertrouwen, controle of beiden. Leidinggeven vanuit vertrouwen is een mooi streven, zolang het werkt en resultaten worden bereikt. Maar wanneer sturing ontbreekt kan het ook tot frustratie, misverstanden en conflicten leiden, zowel bij jouw als manager als bij de medewerker.
Het mooiste is als de medewerker zijn of haar talent om zelf oplossingen te bedenken kan gebruiken binnen een afgesproken kader. Dat is het gedeelte eigenaarschap en vertrouwen.
Dat zorgt voor een balans tussen controle en vertrouwen.

Het coachtraject ‘de kunst van leidinggeven op afstand’ is een online programma dat jou inzicht en tools geeft om jezelf, je medewerkers en je team effectief te laten (samen)werken.
Je leert te sturen op gedrag, motivatie en resultaten.

De ontwikkeling op de belangrijkste leiderschapscompetenties vindt plaats door middel van online bijeenkomsten. Tussen de gesprekken in ga je actief ervaring opdoen met nieuw gedrag, nieuwe inzichten en vaardigheden. Ik begeleid je aan de hand van ondersteunende oefeningen en ook door tussen de bijeenkomsten door contact te houden met en te leren van mededeelnemers.

Oefeningen:
• Eventueel rollenspelen ter voorbereiding op lastige of uitdagende situaties; oefenen met mindset, effectievere gedrags- of communicatiestijlen en optimaliseren.
• Gedurende het traject kan jij als cliënt online sparren en vragen stellen (telefoon/FaceTime, email, sms/WhatsApp, Skype).
• Ik reik je een diverse ondersteunende theorieën aan met praktische modellen die zeer eenvoudig toepasbaar zijn.

Daarnaast kun je gebruik maken van beproefde instrumenten die jou inzicht geven in je leiderschapsstijl en de effectiviteit ervan. Wil je je zelfinzicht vergroten, dan kunnen we het
Insights Discovery profiel inzetten. Daarnaast heb ik een feedbackmonitor inzetten. De uitkomsten hiervan zullen we uitvoerig bespreken en vertalen naar groeipunten en suggesties voor haar persoonlijke ontwikkeling.

Klinkt goed?

Boek meteen een afspraak in mijn agenda.
Ik help je graag verder.