Is de batterij (bijna) leeg?

Wil je een burn-out voorkomen of hiervan herstellen?

Speciaal voor burn-out preventie en herstel heb ik dit coach programma voor je klaarstaan. Je kunt direct je afspraak plannen.

Preventie is de essentie

Ik word als executive coach – zowel door ondernemers, bedrijven als individuen – regelmatig ingehuurd om een burn-out te voorkomen of te begeleiden bij het herstel hiervan. Mijn coachpraktijk bestaat inmiddels ruim 20 jaar. Ik merk dat stress en burn-out klachten de laatste jaren een serieuzere rol zijn gaan spelen. Er wordt veel van mensen gevraagd.
Volgens TNO zit ongeveer zestien procent van de werkende mensen tegen een burn-out aan.

Missie
Eerst het goede nieuws: Burn-out is een gids die mensen leidt naar een volkomen gezonde, wijze versie van zichzelf.

Wanneer iemand ‘onverwacht’ een burn-out krijgt, volgt er vaak een lange fase van herstel. In mijn ogen is:

Mijn persoonlijke ervaring

Frank: “Toen ik 55 was, had ik ruim 30 jaar op topsnelheid gewerkt. In 2013 was mijn mentale, fysieke en emotionele accu leeg. Of ik ook echt een burn-out heb gehad weet ik niet want ik ben toen niet op tijd naar de huisarts gegaan. Wat ik wel weet is dat ik opgebrand was. Ik kon geen stap meer zetten. Terugkijkend werd ik vanaf 2003 geconfronteerd door stressvolle levensgebeurtenissen met veel impact. Ik had het gevoel dat er een rem op mijn energie en levenslust zat, die ik zelfs met wilskracht niet meer in beweging kreeg. Ik zat in een moeilijke fase en die wilde ik overwinnen. Even was ik bang dat mijn leven geen toekomstperspectief had. Inmiddels kan ik positief terugblikken op deze periode. Het was een nuttige tegenslag die nodig was om mijn leven een positieve twist en invulling te geven

Presteren op louter wilskracht kan op de lange termijn leiden tot klachten.

Veerkracht, vitaliteit en stressreductie 

In dit coachprogramma leer je hoe je de natuurlijke balans – belasting belastbaarheid – weer terugkrijgt.

Hoofdbestanddelen coachtraject: Duurzame inzetbaarheid. Wat ga je doen?
a. Je leert hoe je binnen 4 – 6 maanden de regie over jezelf (werk-leven-welzijn) kan herpakken.
b. Vaststellen oorzaken stressverwekkende factoren/patronen, gevolgen en oplossingen.
c. Werken aan het vergroten van de balans: belasting-belastbaarheid.
d. Burnout preventieplan en selfcare-plan opstellen en implementeren.
e. Valkuilen vermijden.

Het traject wordt vaak gecombineerd met de persoonlijke ontwikkeling van doelgerichte, werkgerichte competenties.
Competenties hebben betrekking op de manier waarop je jouw rol vervult en nodig zijn om succesvol te zijn in de functie. Het ontwikkelen van competenties draagt bij aan een goede balans van belasting en belastbaarheid. En helpen om effectief met moeilijke situaties – ongenoegens, conflicten en problemen – om te gaan.

Praktijk

 • Ik ben van mening dat het kunnen hanteren van stress van essentieel belang is voor het innerlijk evenwicht en onze duurzame inzetbaarheid.
 • En dit zorgt ervoor dat je vitaal en veerkrachtig kunt functioneren in het dagelijks leven.
 • Bovendien krijgen mensen daar meer zelfvertrouwen van, en daar draag ik graag een steentje aan bij.
 • Door mijn nuchtere, praktische benadering krijg je inzicht in jezelf en je valkuilen. Vanuit dat inzicht het veel makkelijker om de juiste keuzes te maken.

Mijn les: pak de regie werd mijn allerbeste strategie
“Wat ik heb geleerd is dat je voor een deel zelf je burn-out creëert. Om het proces naar een burn-out te stoppen is het belangrijk om je gedrag flink onder de loep te nemen. Je kunt je burn-out voorkomen door gewoonten en valkuilen te begrijpen waardoor het veroorzaakt wordt. Ik geef de tools om echte, duurzame verbetering te creëren en persoonlijk succes en welzijn te stimuleren. Natuurlijk zijn er ook externe factoren: werkinhoud, werkrelaties, werkomgeving en omstandigheden, die stress veroorzaken. Een deel van de oplossing is te kijken wat je zelf kunt veranderen, en te werken aan de dingen waar je zelf wél invloed op hebt.”

Programma
Na een kennismaking en intake gesprek stellen we samen jouw persoonlijke programma op.

De sessies vinden plaats op werkdagen tussen 08.00 uur en 18:00 uur.

Wat je leert

 • je eigen kernoorzaak en kernoplossing te ontdekken.
 • stress symptomen te herkennen.
 • manieren om je stress te verlagen en stressbronnen aan te pakken.
 • vaardigheden om beter met uitdagende situaties om te gaan.
 • je innerlijke motivatie te (her)vinden.
 • om te focussen op hetgeen belangrijk voor je is.
 • op een effectieve manier conflicten op te lossen.
 • zowel je tijd en energie beter te managen.
  • energievreters uit te bannen.
  • je grenzen beter aan te geven.
 • de regie te herpakken.
 • goed voor jezelf te zorgen.

Burn-out preventieplan

Iedere client maakt zijn eigen burn-out preventieplan. 

Als burn-out het gevolg is, wat zijn dan de oorzaken?
Ben je er klaar voor om uit te pluizen wat de oorzaken zijn van je burn-out klachten?
Heb je het gevoel dat je professionele hulp nodig hebt om dit effectief aan te pakken?

Plan dan een afspraak voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek.

Klinkt goed?

Boek meteen een afspraak in mijn agenda.
Ik help je graag verder.